13 Temmuz 2013 Cumartesi

Sormak. Sormamak. Soramamak



Giriş Notu: Facebook sayfamızdan derlenmiştir https://www.facebook.com/kadinkariyer

Soru sormak çok önemli bir 'kalite' göstergesi. Soru; bazen cevaptır, bazen tepkidir, bazen öğrenmek, bazen öğretmektir. Gözden kaçabilen önemli bir nosyondur soru sorabilmek.

Soru sormuyorsanız ekip anlayışınızla ilgili bir problem olduğu düşünülebilir.

Soracağınız soru, katılımcıların ufkunu açacak, belirsizlikleri ortadan kaldıracak ise niçin bekliyorsunuz? Ama sadece kendinizi ilgilendiriyorsa ertelemekte haklı olabilirsiniz.

Öz güvenin bir belirtisidir.

Sormak kadar, cevaplamak da önemli. Toplantıya liderlik yapanların bazı soruları DUYMAZDAN GELMESİ ayrı bir faciadır.

Hele, ekip üyelerinin soramadığı bir şeyi sorabiliyorsanız. Hem yönetici hem de arkadaşlarınızın takdirini alabilirsiniz. Kariyer yolculuğunuz için kredi biriktirmeye devam...

Bazen teyit için sorulur. "Doğru anladıysam x firması ile ilişkileri sıcak tutmaya çalışıyoruz. Bu durumda y projesine daha fazla asılmamız gerekiyor değil mi?" gibi.

Sorduğunuz için sizi suçlayanlar varsa. Hele bu bir idareci ise. Çok makul bir sorunuza "o noktalara fazla girme" deniyorsa. Problem onlardadır! Sizi suçlu duruma düşürmeye devam etmeleri halinde bu düşüncelerinizi kendileriyle mutlaka paylaşın.

Sormamak. Soramamak. Bir kadının kariyerindeki önemli engellerden biri. Kendiniz için de böyle düşünüyorsanız önlem almaya başlamalısınız. Hemen sorularınızı bir yere not etmeye başlayın :)

Sormak. Sadece sormak, pek çok şeyi cevaplamaktır. Sormak projektör gibidir. Sizinle sizi aydınlatır!


---
Fatih Gökler ile Koçluk için: go@gokler.co
http://goklerkocluk.com
---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder