4 Mart 2015 Çarşamba

Engelleri sevin!



(Kadın Kariyer sayfamızdaki paylaşımlardan derlenmiştir)

#Engeller "basamak". Onları aşmak için var'sınız. Varlığınızı ortaya koyun. Engellere tebessüm edin ve hakkından geleceğinizi müjdeleyin!

Bir balonu üfleyerek (zorlanarak) şişirirsiniz, her türlü makine bir çeşit zorlanma ile çalışır hareket bulur.. ‪#‎engeller‬ sizi harekete geçirsin!

#‎Engeller‬ karşınızda heyula gibi duruyor. Oturup ağlayabilirsiniz! (Bunu yapın isterseniz ama teneffüs arası olsun bu); muzip bir gülümseme ile yolunuza devamdan sizi alıkoymayan!

#‎Engeller‬'le ilgili ilk keşfiniz, "hiçbir şeyi rastgele kazanmadığınız" olsun! Her bir adımınız her bir engele "rağmen" gerçekleşiyor...

"Her" şeyinizi kaybedebilirsiniz; o an bile "var'lığınızın değeri" yadsınamayacak bir gerçeklik olarak yanıbaşınızda bulunacak. ‪#‎Engeller‬ de! Başarı çiçekleri o muzip gülümsemenizle filizlenecek.

#‎Engel‬ var engel var! Sizin için en değerlisi "fırsata" dönüşebilen engel. (Yani tek bir engel sizi hipnotize edip kendine bağlamasın! Ötekine geçin.)

Bazen "‪#‎engeller‬" en tatlı hatıralara dönüşür ileride. O an anlaşılmayanlar ileride anlamlı hale gelir. Örneğin gençlik dönemindeki çatışmalar. Örneğin çocukların 2-5 yaş arası davranışları. Örneğin sosyal iletişim süreçlerinin merhaleleri...

Sonuç: Aşık olmayın ama ‪#‎engeller‬'i 'sevin' ;)


---
Fatih Gökler ile Koçluk için: go@gokler.co
http://goklerkocluk.com
---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder