15 Temmuz 2013 Pazartesi

Hafta Ortası

Bazen 'ilhamların, taze fikirlerin' yağdığı zamanlardır yoğunluklar. İyi bir 'avcı' bu fırsatları kaçırmaz. Bonusları toplayın arkadaşlar...


{Hafta Ortası} İşleri (yine) bitiremeyeceğinizden endişe etmeye başladıysanız. Haftalık hedeflerinize yetişemiyorsanız. Kilitlenip kaldıysanız. Bir 'sistem hatası' aramanızın zamanıdır.

‎{Hafta Ortası} Her şey yoğun ve işler üstünüze üstünüze geliyor. Veya işler yoğun değil ama ZİHNİNİZ YOĞUN. O zaman birkaç A4 kağıdını önünüze alın ve planlamaya başlayın.

{Hafta Ortası} Zihninizdeki tüm karmaşayı kağıda dökmek sizde ani bir rahatlama oluşturacaktır :) Düzensiz bile olsa, konusuna göre gruplandırarak kısa kısa yazmaya başlayın. Oklar - parantezler kullanın, çekinmeyin.

‎{Hafta Ortası} 'Balık kılçığı' gibi bir teknikle kendi 'beyin fırtınanıza' yardımcı olun. Diğer kağıtları da kullanın. Birkaç ayrı renk (rahat yazan) kalemle bu çalışmanızı keyifli hale getirin.

{Hafta Ortası} "Hemen, mutlaka, opsiyonel, olmasa da olur" şeklinde sınıflandırdığınız fikirleriniz için, ikinci aşamada, alt başlıkları ve birbirleriyle ilintilerini belirleyin.

‎{Hafta Ortası} Yaşınızla birlikte tavırlarınız da 'büyümeli'. Ayrıca, sizden beklenilen işe uygun 'yaşa' uyum sağlamanızda yarar var! Kısaca; 'küçük' kalmayın lütfen.

‎{Hafta Ortası} Ne kendini 'beğenen' ne de (sadece) kendini 'beğendiren' olun. Beğenilen, vakur biri olabiliyorsanız 'terfilerden terfi beğenin'...

{Hafta Ortası} 'Ya sevimsiz olursam' korkusuyla, adım atmaktan geri durmayın. Hoşunuza gitmeyen stresli süreçlerden geçmeniz gerekiyorsa buna kendinizi ikna edin.

http://tecrube.blogspot.com/2011/01/hafta-ortas-kariyer.html

Ayrıca bkz. http://koclukkitabi.blogspot.com/2011/12/bir-adma-ne-dersin-1-seans.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder